Lelystad in het kort

Lelystad heeft momenteel ruim 80 duizend inwoners en is de provinciehoofdstad van Flevoland. Lelystad is in 50 jaar uitgegroeid tot een stad met alle nodige voorzieningen, zoals onderwijs, een ziekenhuis, theater, sportcomplexen, verenigingen, winkel- en gezondheidscentra, etc. Door de gunstige ligging aan het water met een kuststrook van maar liefst 17 kilometer biedt Lelystad ongekende mogelijkheden aan watersport en waterrecreatie.

Warande ligt in het zuiden van Lelystad, pal naast het natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout.

Op steenworp afstand ligt het Markermeer of het Bovenwater, uitermate geschikt voor watersporten. Het nieuwe stadsdeel Warande verbindt letterlijk, door de ligging, de stad aan de natuur.

De wijk wordt een groen- en waterrijk gebied. Ongeveer 10% van het gebied wordt water, ongeveer 25% bos- en parkgebied. Warande biedt een keur aan prachtig gelegen en betaalbare woningen, koop en huur. Met de ontwikkeling van Warande krijgt Lelystad er de komende jaren vele woningen en kavels bij.

Buizerdkwartier komt aan de rand van het MFA-eiland, direct naast de voorzieningen van Warande zoals Kindcentrum Warande en een supermarkt. Deze locatie is perfect te bereiken via de Larserdreef en de Buizerdweg. Het plan komt op de hoek van de Buizerdweg, aan de Haagwinde.

Natuur en water is direct om de hoek.